۱۳۹۴ بهمن ۲۷, سه‌شنبه

درگذشت لرد ایوبری عضو برجسته مجلس اعیان انگلستان

درگذشت لرد ایوبری عضو برجسته مجلس اعیان انگلستان مدافع نامدار حقوق‌بشر و حقوق مردم ایران از حامیان بزرگ مقاومت و مجاهدان اشرفی


با کمال تأسف مطلع شدیم که لرد اریک ایوبری، عضو برجسته مجلس اعیان انگلستان، بنیانگذار کمیته حقوق‌بشر پارلمان این کشور، و از حامیان بزرگ مقاومت و مردم ایران، روز14فوریه (25بهمن94) در سن 87سالگی، پس از یک سال مبارزه با سرطان خون در لندن درگذشت.

وی که 54سال پیش در سال 1962 توسط مردم منطقه اورپینگتون لندن به نمایندگی مجلس عوام انگستان انتخاب شد، برای 8سال نماینده پارلمان بود. سپس، در سال 1971 به عضویت مجلس اعیان درآمد و به مدت 45سال عضو این مجلس بود.

لرد ایوبری از حامیان مجاهدان اشرفی و از با سابقه‌ترین یاران مقاومت و مدافع حقوق انسانی و بنیادین مردم ایران بود و در سال 1375 که رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت در سالن بزرگ ارلزکورت لندن سخنرانی کرد، ریاست جلسه را لرد ایوبری برعهده داشت.

لرد ایوبری که به‌خاطر فعالیتهایش برای حقوق‌بشر و دفاع از مقاومت مردم ایران، هدف مستمر اقدامات و مکتوبات و انبوه اکاذیب ارسالی از سوی سفارت رژیم آخوندی و مأموران اعزامی اطلاعات آخوندها بود، نقش برجسته‌یی در افشای روشها و ارگانها و جاسوسان رژیم داشت و جعلیات و دروغهای ساخته و پرداخته رژیم و عواملش را یاوه‌های مسخره و «توهین به شعور انسانی» مخاطبانش، توصیف می‌کرد.

درسال1384که دیدبان معلوم الحال حقوق‌بشر، به انتشار گزارش دروغی بر اساس دعاوی تلفنی برخی از مأموران رژیم منتشر کرد، لرد ایوبری به‌شدت برآشفت و دمی از پا ننشست و با ارسال نامه‌های مستند و مستدل، یاوه سرایی عوامل دیکتاتوری مذهبی و تروریستی حاکم بر ایران و مزدوران اطلاعات و دیپلومات تروریستهای آخوندها را برای جهانیان افشا کرد.

لرد ایوبری در نامه‌های خود خطاب به دیدبان نوشت: «شما آن دعاوی را بدون این‌که به سازمان مجاهدین خلق ایران فرصتی برای پاسخ بدهید منتشر کردید و دوباره همان کار را تکرار کرده‌اید. من در شگفتم که بعد از انتقادهای شدیدی که عملکرد قبلی شما در پی داشت‌، شما هم‌چنان تصمیم گرفتید که چنین اصل ابتدایی عدالت را برای دومین بار و در مورد همان هدف (یعنی مجاهدین خلق) نادیده بگیرید.

وی همچنین با نقل نامه مشاور حقوقی مجاهدین در اشرف، خاطرنشان کرد که: نتیجه‌گیری منطقی از رفتار دیدبان علیه مجاهدین در 12سال گذشته این است که آنها هیچ‌گاه در نظر نداشتند که بخواهند ادعاهای عنوان شده را تدقیق کنند و یا این‌که از قرارگاههای مجاهدین بازدید به‌عمل آورند. آنها موظف بودند اتهامات را به‌عنوان حقیقتهای متقن برای گمراه کردن افکار عمومی علیه مجاهدین منتشر کنند» 

لرد ایوبری کتابها و اسنادی در همین راستا منتشر کرد. در کتاب مستند او تحت عنوان، «ایران، حکومت ترور» جنایات تروریستی رژیم ولایت‌فقیه، از جمله ترور شهید بزرگ حقوق‌بشر دکتر کاظم رجوی، شهید بزرگ حقوق پناهندگان، مجاهدخلق فائزه رجبی، ترور اسقف شهید هوسپیان مهر و دیگر کشیشها و رهبران مسیحی که قربانی جنایات سازمان‌یافته و تروریسم دولتی حکومت آخوندی شدند و دیکتاتوری آخوندی با انبوهی جعل و دروغ تلاش می‌کرد جنایات کثیف قتل کشیشان با صحنه‌سازیهای بسیار و تبلیغات کشاف عواملش، به گردن مقاومت و مجاهدین خلق ایران بیاندازد.

لرد ایوبری جزوات دیگری نیز درباره جنایات ضدانسانی و تروریسم دولتی و قتلهای زنجیره‌یی حکومت جنایتکار آخوندی منتشر کرد که تمامی آنها بازتاب چشمگیری در محافل سیاسی انگلستان و در پارلمانهای کشورهای اروپایی و ایالات متحده آمریکا داشت و رژیم ددمنش آخوندی و مزدوران آن و جاسوسان نقابدار آن تحت عناوین مختلف از جمله «اعضای سابق مجاهدین» را به باد افشا سپرد.

لرد ایوبری در جریان خروج نام سازمان از لیست تروریستی دولت انگلستان نیز بارها در مجلس اعیان انگلستان در جلسات بحث و گفتگوی رسمی در پارلمان انگلستان، معاونین وزیر خارجه را به چالش کشید و به دولت به‌خاطر تعلل در خروج نام مجاهدین بعد از رأی نهایی دادگاه عالی انگلستان در ژوئن 2008 شدیداً اعتراض کرد و خواهان خروج هر چه سریعتر نام مجاهدین از لیست شد.

لرد ایوبری در یک برنامه ارتباط مستقیم با سیمای آزادی درباره قتل‌عامهای سال 1367 گفت: ”این قتل‌عام یکی از وحشتناک‌ترین جنایتها بود که نمی‌توان آن را به دست فراموشی سپرد. یک درخواست عمومی و سراسری وجود دارد که افرادی که مسبب این جنایات بوده‌اند و هنوز زنده هستند بایستی محاکمه شده و به دست عدالت سپرده شوند“.

لرد ایوبری همچنین یکی از چهره‌های برجسته در دفاع فعال از حقوق اعضای مقاومت ایران در اشرف و لیبرتی و به‌ویژه تضمین امنیت و حفاظت آنها بود. وی در این رابطه بارها در مجلس اعیان انگلستان و در ارگانهای سازمان ملل‌متحد نظیر کمیساریای عالی پناهندگان و دیگر نهادهای بین‌المللی، موضوع حفاظت و حقوق مجاهدان اشرفی را به‌طور موثری مطرح و دنبال کرد.

لرد ایوبری در دفاع از موضوعات حقوق‌بشر در انگلستان و اروپا نیز، یک فعال نامدار حقوق‌بشر بود و رهبری کمپینهای مختلف را برای آزادیهای دموکراتیک در بسیاری از کشورها را به‌عهده داشت معرفی شده است و از همین رو ست که «تیم فارون» رهبر کنونی حزب لیبرال دموکرات انگلستان مرگ لرد ایوبری را یک ضایعه بزرگ خواند. وی گفت ”او یک آزادیخواه واقعی بود که، تلاشهایش در نبرد برای عقاید آزادیخواهانه‌اش و خاطره پیروزی خیره کننده‌اش در منطقه اورپینگتون لندن در سال 1962 همیشه در خاطره‌ها باقی خواهد ماند.

پیام تسلیت رئیس جمهور برگزیده مقاومت :
درگذشت لرد ایو بری برای من و خانواده بزرگ مقاومت ایران و برای خانواده‌های شهیدان و زندانیان سیاسی ایران و برای بشریت مجروح و سوگوار از گرداب خون در خاورمیانه بسیار تأثرآور است.
جهان بشری یکی از شریف‌ترین وجدانهای خود، مردم ایران یکی از پرارج‌ترین مدافعان حقوق‌بشر خود و مجاهدان اشرفی یکی از حامیان بزرگ خود را از دست دادند.
راستی که آقای ایوبری روح ناآرام زمانه علیه جنایت و تروریزم و تبهکاری رژیم ولایت فقیه بود و در این مبارزه شجاعت و سازش‌ناپذیری را درهم آمیخته بود؛ از آن هنگام که در نخستین سال شروع مقاومت در نامه به مسعود اعتراض و خشم خود نسبت به اعدام مجاهدین را ابراز کرد تا دهه‌های بعد که پی‌درپی کتاب‌های ارزشمندی هم‌چون «ماشین آدم‌کشی تهران» در سال 1994، «ایران: حکومت ترور» در سال 1996، «فتوای مرگ» در سال 95، «قتلهای زنجیره‌یی» در پاییز1998، «انقیاد زنان» در دهه 90 را منتشر کرد و شماری از معتبرترین اسناد را درباره جنایات رژیم آخوندی به ثبت رساند.
ایستادگی قاطعانه او در برابر جریانهای توطئه‌گری که با سوء‌استفاده از نام حقوق‌بشر جعلیات مأموران وزارت اطلاعات علیه مجاهدین را منتشر می‌کردند، کارزار او که به آزادی دو مجاهد اشرفی اسیر شده در کردستان عراق انجامید و اعتراض‌اش به حمله پلیس فرانسه در 17ژوئن از یاد نرفتنی است.
و هنگامی که در سال 96 ریاست اجتماع بزرگ ایرانیان در ارلزکورت لندن را برعهده گرفت، به بهترین صورت، علاقه و احترام خود به خواست مردم ایران برای دستیابی به آزادی و دموکراسی را ابراز کرد.
از یاد نمی‌بریم که با چه صراحتی جامعه بین‌المللی را سرزنش می‌کرد که چرا یک «جبهه مستحکم» «علیه آنهایی که تهدید به گسترش حاکمیت تپانچه و چاقوی خود به سرتاسر جهان می‌کنند»، ارائه نداده است و «بزدلی دولتهای غرب» و «نگرش کوته بینانه خطرناک» آنها را به‌باد انتقاد می‌گرفت که حتی کار تحقیق‌گران علیه این جنایتها را عقیم گذاشته‌اند.
در روزگاری که بی‌تفاوتی و جبن اخلاقی در برابر حمام‌های خون در سوریه و اعدام‌های بی‌وقفه و بی‌شمار در ایران سر فرود می‌آورد، چقدر جهان امروز به صداها و وجدانهایی مثل لرد ایوبری نیازمند است تا فارغ از ملاحظات سیاسی و تجاری به اعتراض برخیزند.
به روح پرفتوحش درود می‌فرستم و به مردم بریتانیا به خانواده محترم او به‌ویژه لیدی لینزی ایوبری تسلیت می‌گویم.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر